Al-Qaida chanteert het Spaanse volk met aanslagen

Minstens 201 Spanjaarden worden vlak voor de verkiezingen slachtoffer van terroristische bomaanslagen. Het Spaanse volk ziet de steun van de conservatieve regering Aznar aan de Amerikaanse strijd tegen het terrorisme als oorzaak. De socialisten worden vervolgens beloond met een meerderheid in de regering.

Het verschil tussen oorzaak en gevolg lijkt hier wel even vergeten.

De socialisten hebben voor hun verkiezingscampagne de aanslagen van 11 maart, waarbij drie treinen door islamitische fundamentalisten werden opgeblazen in hartje Madrid, aangegrepen om hun anti-Amerikaanse standpunten aan de man te brengen. President George Bush is natuurlijk de imperialist, de kolonialist, racist en smerige kapitalist die alleen voor de olie Irak heeft binnengevallen. Dit heeft de lokale moslimbevolking erg kwaad gemaakt en, zoals links het ziet, worden zij op z’n zachtst gezegd onderdrukt door Amerika.

De steun van Spaanse premier Aznar aan Bush wordt voorgesteld als de oorzaak van de recente treinaanslagen. Immers, als Spanje zich verzet had tegen de Amerikanen, dan zouden de terroristen nooit toegeslagen hebben. De socialisten spelen blijkbaar in het op korte termijn geheugen van de massa, want zonder de aanslagen van 11 september had George Bush nooit ingegrepen noch in Afghanistan noch in Irak. De steun aan de strijd tegen het terrorisme heeft gefaald de aanslagen in Madrid te voorkomen, maar heeft deze zeker niet veroorzaakt.

Uit documenten die de tv-zender CNN bemachtigt heeft, blijkt dat het de strategie van Al-Qaida was om door middel van een of meerdere aanslagen de Spaanse steun aan Amerika te verbreken. En dat is ze gelukt. De socialistische overwinning is ook een overwinning voor islamitische fundamentalisten.

Het CNN-document bevat de volgende tekst:

“Wij denken dat de Spaanse regering niet meer dan twee klappen kan verdragen, drie op z’n hoogst, voordat het gedwongen zal worden terug te trekken [uit Irak] vanwege de druk van de publieke opinie. Als Spanje’s strijdkrachten na deze klappen niet terugtrekken, dan zal de overwinning van de Socialistische Partij bijna gegarandeerd zijn – en de terugtrekking van Spaanse strijdkrachten zal onderdeel zijn van haar campagne manifesto.”

En inderdaad, de kanshebber voor het nieuwe minister-presidentschap Jose Luis Rodriguez Zapatero heeft al gezworen 1300 Spaanse troepen uit Irak naar huis te sturen. Voor het eerst in de geschiedenis is een heel volk gechanteerd om op socialisten te stemmen, “want anders volgen er meer aanslagen”. 1-0 voor Al-Qaida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s