Het Decentraliseer-Alles-Manifest

Laten we de oneerlijke structuren die onze levens beheersen afwikkelen

De meesten van ons geloven dat hardwerkende mensen worden beloond voor hun talenten en voor de risico’s die zij bereid zijn te nemen. Maar de machtselites van moderne samenlevingen hebben met succes de productiviteit van het volk gecentraliseerd in corporate ‘bedrijven’, die zij bezitten. Bijvoorbeeld, in 2013 keerde Apple 76% ($37B) van haar winst uit aan de aandeelhouders, terwijl de meer dan 50.000 hardwerkende werknemers moesten grabbelen voor een stuk van de overige 24% ($9B), met inbegrip van de CEO en de raad van bestuur. Dezelfde verdeling geldt voor Exxon Mobil of Microsoft. Als reguliere werknemer zult u nooit meer dan een fractie van uw productiviteit verdienen—‘s werelds grootste oplichterij.

Wij aanvaarden deze oneerlijkheid, omdat de heersende klassen agressief de beste onderhandelingsposities domineren en daarom onevenredige tegenprestaties tegen (voor henzelf) relatief lage risico’s kunnen afdwingen. Maar ze liegen. Ze bevrijden zichzelf, maar maken de bevolking tot slaaf. Wij het volk hebben de macht om de oneerlijke structuren die ons leven beheersen, waardoor het zo moeilijk is hogere niveaus van liefde en geluk te bereiken, af te wikkelen. Met behulp van nieuwe technologieën, met name de blockchain, kunnen we niet alleen de vruchten van onze arbeid, maar ook banken, belastingen, nationale identiteit, intellectueel eigendom en zelfs geldcreatie democratiseren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s