Gewetenloos fatsoen: Burgers als menselijk schild voor progressieve illusies

Als een PVV‘er door een brievenbus pist, heeft @APechtold het meteen over dreigend fascisme, maar wanneer moslimterroristen in Parijs 130 mensen vermoorden in één van de grootste bloedbaden op Europese bodem sinds de Tweede Wereldoorlog, met bijna twee keer zo veel slachtoffers als bij Breivik, dan noemt hij de daders ‘knullen’, alsof ze kattenkwaad uithaalden.

Zou de D66-politicus Breivik dan ook een ‘knul’ hebben genoemd? Nee, liever beschuldigde hij Geert Wilders ervan Breivik tot zijn daden te hebben aangezet. Omgekeerd speelt de islam volgens Pechtold geen enkele rol in de radicalisering van de Parijse moslimterroristen, ondanks dat ze een zware militaire training afrondden bij de Islamitische Staat en hun daden aankondigden met ‘Allahu Akbar’-geschreeuw.

Pechtold staat voor een klasse woordkunstenaars die de werkelijkheid vaker omdraaien dan een kind op een schommel. We moeten ons maar tegen terreur verdedigen „door te leven”, twitterde hij. Hij bedoelt dat wij hem verdedigen, zodat hij blijft leven. De politicus wil uitreizende jihadisten niet aan de grens tegenhouden, omdat er misschien ook wel een enkeling tussen zit die Syrische kunstschatten wil gaan beschermen, alsof het kunsthistorici zijn.

De islamitische dreiging die we vandaag ervaren, komt niet uit de lucht vallen. Twee keer eerder stonden moslims, Ottomaanse Turken, voor de poorten van Wenen. Ondanks dat ze in de meerderheid waren, verpletterden christelijke soldaten ze beide keren. Toch veroverden de Ottomaanse moslims het huidige Bulgarije. Iedere Bulgaarse middelbare scholier leest daarom verplicht de verzetsroman Onder het juk van Ivan Vazov over vijfhonderd jaar islamitische onderdrukking die het land sociaal, economisch en cultureel verwoestte.

Wordt Nederland het nieuwe Bulgarije? Staat ons ook vijfhonderd jaar islamitische onderwerping te wachten? Als we dat niet willen, dan zullen we in verzet moeten komen.

Onze vrijheid was nog nooit gratis, maar nog niet eerder waren ‘fatsoenspolitici’ als Alexander Pechtold in het Westen aan de macht. Deze mensen geven zich liever over aan een sterke vijand dan dat ze hun eigen zwakte moeten erkennen. Die zelfontkenning leidt tot zelfverloochening. Zij verkopen Europa liever voor geld aan de bezetter dan dat ze meehelpen de grenzen te verdedigen. Niet de kracht van de vijand, maar onze eigen zwakte dreigt ons dit keer te verslaan.

De gratis vrijheid en de onbeperkte luxe die ons sinds de Tweede Wereldoorlog zo dronken van gemak hebben gemaakt, holden onze samenlevingen uit. Maar juist nu moeten de laatste dappere Europeanen in verzet durven komen. Terwijl te veel burgers helaas in zweverig beroepsfatsoen blijven geloven, breekt voor de rest van ons de tijd aan dat we niet langer als menselijk schild hoeven dienen voor progressieve illusies.

De fatsoenspolitici zijn niet gewetensvol, maar gewetenloze bedriegers die zich verschuilen achter lyrische prietpraat. Ze zetten daarmee ons voortbestaan op het spel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s