Opstand der onderdrukten

Patriotten zullen progressieve toegeefpolitiek verslaan

„Het geloof in een heilige zaak is tot een zekere hoogte een vervanging voor het verloren geloof in onszelf,” schreef de Amerikaanse havenarbeider Eric Hoffer.1 Ook vandaag ontvluchten door welvaart bedorven mensen liever de werkelijkheid dan dat ze moeten toegeven dat migranten onze beschaving in gevaar brengen. Het geloof in progressieve toegeefpolitiek is een vervanging geworden voor het verloren geloof in onszelf.

Makkelijk en moeilijk leven

Hoffer, een eenvoudige, arme arbeider, verwierf met zijn inzichten bekendheid in intellectuele kringen. President Dwight Eisenhower zou hem tijdens een toespraak citeren.

In de jaren zestig van de vorige eeuw zocht een zwarte man de confrontatie op. Hij was woedend op het ongelijke Amerika dat hem tot slachtoffer van discriminatie zou hebben gemaakt, maar Hoffer torpedeerde hem: „Meneer, het is makkelijk om vol woede te zitten. Het is niet makkelijk om naar je werk te gaan en iets op te bouwen.”

Vanwege deze uitspraak werd Hoffer publiekelijk van racisme beschuldigd. Maar Hoffer had gelijk. Het is makkelijk om je over te geven aan woede en tegenslag. Het is moeilijk om er iets aan te doen. Omgekeerd is het makkelijk om veeleisende anderen alles te geven wat ze maar willen hebben. Maar het is moeilijk om „nee” te zeggen en voor jezelf op te staan.

Het laffe Europa

Als gevolg van progressieve toegeeflijkheid zag de hele wereld dat Europa haar grenzen niet kon verdedigen tegen het Trojaanse paard van de vluchtelingenstroom. In asielzoekerscentra knokken inmiddels Eritreeërs en Syriërs elkaar de tent uit—omdat ze elkaars ras haten. Vrouwen en kinderen die een veilige haven zochten, werden het slachtoffer van seksueel geweld door dezelfde mannen die ze probeerden te ontvluchten. En Europeanen doen helemaal niets.

De hele wereld weet nu dat het loont om zich in Europa zo agressief mogelijk te gedragen. Migranten hebben door dat de blanke sukkels noch voor hun geschiedenis durven opstaan, noch voor hun toekomst durven vechten. In Keulen werden duizenden jonge vrouwen slachtoffer van berovingen, intimidaties, aanrandingen en verkrachtingen. Maar Duitse mannen deden helemaal niets.

Westerse vredespolitiek is capitulatiepolitiek geworden. Van 11 september via Madrid, Londen, Charlie Hebdo tot Bataclan weten islamitische migranten het Westen met sadistisch geweld te intimideren. Om de confrontatie uit de weg te gaan, geven onze leiders de terroristen en hun ‘gematigde’ aanhang alles wat ze willen hebben. De aangevallen burgers doen echter helemaal niets.

Overgave of opstand?

Het is heel erg makkelijk om ‘progressief’ te doen. Dan hoef je niets meer te verdedigen en kun je met een Stockholmsyndroom beste vrienden worden met de mensen die ons haten. Het is heel makkelijk om een stap opzij te doen om migranten ten koste van de eigen bevolking te huisvesten. Het is heel makkelijk om de sarcastische pen neer te legen uit angst voor belediging. Het is heel makkelijk om jezelf over te geven aan de vijand.

Maar islam, massamigratie en multiculturalisme nodigden zichzelf niet uit. Dat deden zelfhatende bestuurders, die de toekomst van hun kleinkinderen verkochten aan barbaren en het geld aan de bezetters van hun landen gaven.

Wanneer komen wij, onderdrukten, eindelijk in opstand?

Kiezen voor beschaving

Beschaving verdedigen we door in de confrontatie tussen onszelf en anderen voor onze eigen waarden te kiezen, juist wanneer dat moeilijk is. Westerlingen—Europeanen, Amerikanen, Canadezen, Australiërs, Zuid-Afrikanen en anderen—mogen het conflict met de rest van de wereld niet uit de weg gaan.

Om het Westen te redden, zullen we eerst onszelf moeten overwinnen. Het lot geeft ons geen andere keus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s